Tips och trix

Köttbullar är lätt att laga. Det är enkelt att krydda och varierar smaken på bullarna efter smak och tillfälle.

Några grundtips:

  • De vanligast färserna att använda till köttbullar är nötfärs och fläskfärs, men även lamm och vilt är vanligt. Kycklingkött går också att använda. En vanlig kombination är blandfärs av nötfärs och fläskfärs. Vilken typ av kött du väljer påverkar smaken, så prova dig fram till den blandning du tycker passar bäst.
  • Det går bra att blanda upp smeten med ströbröd, havregryn eller potatis. Detta ger mildare köttbullar och det går åt mindre köttfärs.
  • Låt gärna smeten stå och svälla en liten stund innan du sätter igång att forma bullarna, då håller de ihop bättre.
  • Blöta händer gör det lättare att forma bullarna.
  • Stek köttbullar i ganska rikligt med smör eller margarin om de ska få bra yta.
  • Börja steka på medelhög värme tills köttbullarn fått lite färg runt omkring, sänk sedan och färdigstek på låg värme. På så sätt bränns inte bullarna och de blir inte heller torra lika lätt som om du steker på högre värme hela tiden.
  • Det går fint att frysa köttbullar i plastpåse eller lådor. Låt helst köttbullarna tina något innan du värmer i stekpanna på medelhög värme.

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bärlyx!

Smak av sommar

Bär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon.

bärrecept.se

Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

kladdkakor.se


Fisksoppa

Värmande fisksoppa!

Fisk är nyttigt. Men det hindrar inte att en värmande fisksoppa smakar gott!

Fisk är en god början till många rätter och i soppa gör den sig utmärkt. Förutom att fisk innehåller nyttiga fetter så ger den protein till låg fetthalt. Och mycket smak!

Prova ett nytt vardagsrecept med festsmak! En enkel och rejäl fisksoppa med kokosmjölk, som fungerar både en vardagskväll och som helgmat.

Servera med hembakat bröd förstås, kanske en baguette? Eller ett gott grahamsbröd?

Vi lovar en värmande höstmiddag!

 fisksoppa.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...