![]() ![]() Kryddiga curryköttbullar![]() Heta köttbullar som passar fint med couscous eller ris och yoghurtsås, eller som ett läckert tillbehör på buffén. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:30-40 stycken Blanda först mjölken med ströbrödet och låt svälla några minuter. Pressa eller finhacka vitlöken. Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och vila en stund innan du hanterar den. Rulla till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna. Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka. Servera med ris, couscous eller i pitabröd, gärna tillsammans med vitlökssås. ![]() ![]() ![]()
|
|