![]() ![]() Oliv- och kikärtsköttbullar![]() God kombination som fungerar lika bra i pitabrödet som på buffén. Eller till bulgursalladen en vardag eller helgkväll! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:30-40 stycken Blanda först mjölken med ströbrödet och låt svälla några minuter. Finhacka löken och vitlöken. Mosa kikärtorna lätt, de ska fortfarnde vara i större bitar. Kära ur (om du har oliver med kärnor) oliverna och dela i mindre bitar. Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt gärna smeten stå och vila en stund inna du hanterar den. Rulla till runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna. Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymmlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka. Severa med ris, couscous eller i pitabröd. Utmärkta både kalla och varma! ![]() ![]() ![]()
|
|