![]() ![]() Hjortfärsköttbullar![]() Goda viltfärsbullar som går att laga på hjort, rådjur eller älgfärs. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och mjukfräs den i lite smör tills den är mjuk. Låt den svalna. Blanda skorpmjöl, ägg, mjölk, salt, dragon, kapris och peppar. Låt svälla några minuter. Blanda sedan samman med färsen och forma till små köttbullar. Blör händerna med kallt vatten så går det lättare att forma. Lägg bullarna på ett fat sköljt med kallt vatten så fastnar de mindre. Stek köttbullarna i smör/ margarin i en rymlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka.
![]() ![]() ![]()
|
|