Kycklingfrikadeller i tomatsåsFrikadeller passar till mer än bara soppa! De här smakrika kycklingfrikadellerna passar fint till pastan. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Blanda samman kycklingfärs, ströbröd och ägg. Blöt händerna med kallt vatten och forma till små eller medelstora bullar. Lägg på ett fat eller bricka. Grovhacka löken och krossa eller finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma frikadellerna. Tillsätt kryddorna och späd med grönsaksbuljongen. Vispa ner tomatpurén och koka upp. Låt såsen koka ihop cirka 10 minuter, tills den börjar tjockna. Smaka av med vinet, honung och eventuellt salt. Lägg försiktigt ner frikadellerna en och en med en sked. Sänk värmen och sjud frikadellerna i cirka 8 minuter, eller tills de är helt genomkokta. Varmhåll frikadellerna och servera med god pasta, grönsaker och gärna ett ljust, nybakat bröd.
Tips: Frikadellerna går utmärkt att göra i förväg och sedan värma upp vid servering. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptLättlagad fest!Paj till helgen? Gör någon av de klassiska recepten eller en ny variant av paj med korv och champinjoner! PizzaRuccolaKnaprig botten och smakfullt på toppen! Gör en läcker pizza med aubergine och ruccola. Sylt och chutney av rabarberFånga rabarbersmaken i flyktenMed sin syrliga smak bryts rabarbern fint med sötma. Detta gör rabarberchutney till ett uppskattat tillbehör att plocka fram i vinter. Nu före den stora syltruschen senare i sommar kan vi ta oss tid att koka sylt på rabarbern - och av kryddor som kanel och vanilj lyfter smaken ytterligare! Den klassiska efterrätten kompott går också den att frysa in, men kanske vill vi helst äta genast med lite kall vispgrädde. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|