Kycklingfrikadeller i tomatsås

Frikadeller passar till mer än bara soppa! De här smakrika kycklingfrikadellerna passar fint till pastan.

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 400 gram kycklingfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 l grönsaksbuljong
  • 2 msk vitt vin eller sherry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk basilika
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk salvia
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

Blanda samman kycklingfärs, ströbröd och ägg. Blöt händerna med kallt vatten och forma till små eller medelstora bullar. Lägg på ett fat eller bricka.

Grovhacka löken och krossa eller finhacka vitlöken. Fräs den mjuk i olivolja i botten på en kastrull stor nog att rymma frikadellerna.

Tillsätt kryddorna och späd med grönsaksbuljongen. Vispa ner tomatpurén och koka upp. Låt såsen koka ihop cirka 10 minuter, tills den börjar tjockna. Smaka av med vinet, honung och eventuellt salt.

Lägg försiktigt ner frikadellerna en och en med en sked. Sänk värmen och sjud frikadellerna i cirka 8 minuter, eller tills de är helt genomkokta.

Varmhåll frikadellerna och servera med god pasta, grönsaker och gärna ett ljust, nybakat bröd.

Tips: Frikadellerna går utmärkt att göra i förväg och sedan värma upp vid servering.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu

Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

bärrecept.se


Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

Scones uppskattas av de flesta! Nybakade, med smör och marmelad är de oslagbara till eftermiddagsteet.

Prova ett nytt recept på pepparkaksscones som värmande höstfika! Sconesen får en härligt kryddig smak som passar utmärkt till exempel serverade med smör och lagrad hårdost. Eller prova pepparkaksscones med lite skivad ädelost, mascarpone (eller annan färskost) och en klick blåbärssylt - en läcker kombination!

Svart te eller varm glögg smakar fint till och helgen kan börja!

 scones.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...